Для торгової марки «Пан Курчак» турбота про якість — це турбота про тебе! Саме тому ми запровадили низку інноваційних та європейських розробок у процес відгодівлі птиці та виробництва м’ясної продукції. Завдяки цьому кожен споживач може бути впевненим у якості м’яса, що потрапляє до його столу.
Для торгової марки «Пан Курчак» турбота про якість — це турбота про тебе! Саме тому ми запровадили низку інноваційних та європейських розробок у процес відгодівлі птиці та виробництва м’ясної продукції. Завдяки цьому кожен споживач може бути впевненим у якості м’яса, що потрапляє до його столу.
Якість м’яса напряму залежить від генетики, тому ми запровадили систему її контролю на всіх етапах вирощування: від яйця до тушки.
Кожна тушка має свій генетичний паспорт, де фіксується вся інформація аж до третього коліна про те, з якого яйця та батьківського стада вона походить. Так званий “електронний паспорт здоров’я” дає можливість нам та нашим ветеринарам точно знати, в яких умовах зростала курочка та її предки, яким кормом їх годували, який режим сну та стан здоров’я у них був. Такий автоматизований контроль стану генетики дає можливість гарантувати якість м’яса та потрібний вміст поживних речовин, вітамінів, мікроелементів, жирів, білків та вуглеводів у ньому.
Завдяки інноваційним технологіям та системі менеджменту, яка відповідає ІSО 22000-2018, ми можемо цілодобово відслідковувати процес вирощування птиці, інкубацію яєць та отримання здорових добових курчат.
Таким чином ми і наші покупці залишаємося впевненими в якості майбутнього м’яса.
Для повноцінної відгодівлі курей ми власними силами вирощуємо зернові та олійні культури і виготовляємо з них корми.
Гарантією якісного корму є ретельний відбір насіння кращих світових брендів, яке ми імпортуємо з Канади та США. Використання сучасних технологій обробки землі та засобів захисту рослин є запорукою якісного врожаю. Щороку на волинських полях наші аграрії збирають вирощені за європейськими нормами культури: кукурудзу, пшеницю, соняшники та сою.
Ми впевнені в якісному складі своїх кормів та знаємо, що наша птиця вживає все необхідне для здорового та повноцінного розвитку: вітаміни, амінокислоти, макро- і мікроелементи та органічний білок.
Щоденне годування кожної птиці фіксується на відео та тривалий час зберігається на електронних і паперових носіях. До цих даних в будь який час мають доступ наші ветеринари та ветеринари комісії по контролю якості з ЄС.
Контроль сировини для годування курочок є запорукою того, що вони отримують збагачений мікроелементами та поживними речовинами корм, а ми можемо впевнено гарантувати якість продукту.
Лише за умови повної автоматизації процесів та ретельного спостереження ми можемо контролювати стан кожної тушки. Наші курчата утримуються в умовах, які необхідні для правильного росту: дозування та періодичність годування, рівень освітлення, вентиляція, вологість та температурний режим, що цілодобово контролюється ветеринарами. Ці дані фіксуються на відео та зберігаються протягом усього періоду відгодівлі птиці.
Ми отримуємо якісний продукт завдяки тому, що птиця перебуває під пильним контролем лікарів ветеринарної медицини нашого підприємства та ветеринарів, уповноважених Держпродспоживслужбою на проведення заходів контролю на фермах по вирощуванню птиці.
Усі лікарі періодично підвищують свою кваліфікацію, проходячи навчання з питань вимог законодавства України і країн ЄС щодо вирощування, відгодівлі, транспортування та забою курчат-бройлерів, гуманного відношення до птиці під час цих процесів.
Ретельний цілодобовий контроль кожного етапу вирощування птиці ветеринарами – є запорукою того, що наше м’ясо має високі показники якості, містить велику кількість корисного білку та мінімум жирів.
Для нас важливим є не тільки склад м’яса, яке ми виготовляємо, а і його зовнішній вигляд. Аби гарантувати високу якість курятини, ми максимально автоматизували процеси виробництва. Для контролю зовнішнього вигляду та форми продукту ми встановили унікальну для України систему контролю якості за готовою продукцією. Вона працює за допомогою спеціальних 3D-камер, які помічають та усувають з лінії навіть найменший брак чи відхилення від стандарту.
В нашому цеху на дільниці автоматичної сегрегації встановлено таку 3D-камеру. Кожна тушка птиці відразу після охолодження проходить перед об’єктивом камери QC ClassifEYE, яка з усіх сторін оцінює її за конкретними показниками: розривами, наявністю пір’я, забрудненням, зміною кольору, пошкодженнями. Тушка, яка за результатами оцінювання не відповідає заданим параметрам, скидається та передається на лінію автоматичної розробки.
Щоб наш споживач щоразу отримав ідеальний продукт на столі, ми регулярно вдосконалюємо систему контролю не тільки за генетикою курятини, а й за її формою та зовнішнім виглядом. Ось чому купуючи курятину ТМ “Пан Курчак”, ви отримуєте курку майже ідеальної форми та вигляду.
На виробництві використовується багатоступенева система очищення води. Велика кількість високотехнологічних фільтрів працюють для того, аби ми могли зберегти частину ресурсів планети.
Результатом цього є 18% очищеної води, яка придатна до повторного використання у виробничих процесах.
Контроль стічних вод після очищення проводить спеціально обладнана лабораторія на відповідність за показниками завислих речовин, сухого залишку, важких металів, хлоридів, фосфатів, нітритів, нітратів, поверхнево-активних речовин та ін. Лише після всіх досліджень очищена вода повторно використовується для виробництва.
Ми розуміємо свою відповідальність перед споживачем та регулярно впроваджуємо інновації задля збереження ресурсів навколишнього середовища.
Ми відчуваємо свою відповідальність за утилізацію відходів виробництва. Наше підприємство щодня випускає більше 100 тонн продукції, а відходи становлять близько 15% від загальної ваги курятини, тому їх кількість є досить суттєвою.
Впровадження на виробництві новітніх технологій утилізації та повторного використання сировини сприяє максимальному збереженню ресурсів навколишнього середовища. Залишки виробництва курячого м’яса містять велику кількість поживних речовин, тому завдяки сучасним технологіям ми здійснюємо вторинну переробку цих відходів виробництва, яка є найбезпечнішим видом утилізації. Відходи переробляються в борошно, що є сировиною з великим вмістом протеїну для кормів тваринного походження для відгодівлі інших сільськогосподарських тварин, наприклад, свиней.
Відповідальне ставлення до утилізації відходів – ще один показник нашого свідомого використання природних ресурсів.
Географія експорту нашої продукції – понад 50 країн. Щоб постачати продукцію в країни Європейського союзу підприємством виконуються вимоги регламентів та директив Ради ЄС, які стосуються харчових продуктів, таропакувальних матеріалів, здоров’я та благополуччя тварин. Окрім Європи продукція нашого підприємства присутня в арабських країнах та має сертифікат якості Halal та FSSC2200.
Також ми проводимо лабораторні аналізи курчат, води, яка використовується при вирощуванні та при виробництві м`яса птиці, на відповідність цим стандартам. В нашій лабораторії здійснюється більш розширений перелік досліджень готової продукції, аби кожна тушка відповідала необхідним якісним показникам як для України, так і для країн, у які ми експортуємо. Нам приємно отримувати відгуки іноземних споживачів щодо високої якості курятини, тому географія постачання нашого м’яса щороку тільки розширюється.
Тож покупці в різних куточках України споживають сертифікований продукт ідентичний тому, який лежить на полицях магазинів інших країн світу.